相约友人去 PP睇戏🍿,睇完戏行过隔离就见到2/3 Dolci🍨。有时候经过都未有机会试过,有10种味道选择。一望到Salted Caramel、Earl Grey,Pistachio味,呢三只味都系我最钟意的😍,正当我谂紧要边两只味道时,邪恶的友人话要哂佢啦,于是我听左佢话🤣买完三球Gelato🍨,座在店内品尝,真系好叹😌😌Salted Carmel--自从早前在其他餐厅饮过一杯超好饮的Salted Carmel Milkshake 之后,就爱上呢个组合。呢个Gelato少少盐味配上甜甜的焦糖令整个味道更加平衡,份量配搭刚刚好👍🏻👍🏻Earl Grey 味好浓,茶味突出☕️Pistachio --- 一直都听闻2/3 Dolci的开心果Gelato好有水准系无错咖👍🏻👍🏻,质感细滑配上香浓的开心果味,依家都仲念念不忘,如果可以加番少少开心果仁碎可能会更有口感😝

Earl Grey 味好浓,茶味突出☕️

等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 开心果Gelato