西环码头3月1日就永久封闭😣趁著仲有最后机会去打卡就攞左半日假黎打卡,黎到西环梗系要揾间靓靓餐厅Chill一chill, OP揾到呢间有成几十个like既泰式Fusion菜很是吸引🔆.黎到既时候已经2:45分,原来已经无lunch set ,我地4个人咁就叫左个3层下午茶(for 2ppl) 同All day menu(3course) Share食😋.📍Lemon Grass 3 layers Afternoon Tea Set $258 (2位用).▪️咸点 Savoury 烧日本扇贝配泰式汁烧美国生蚝配泰式汁芒果蟹肉牛油果多士西班牙黑毛猪颈肉温室青瓜刈包黑松露野菌脆春卷.▪️甜点 Sweet 官燕椰汁炖蛋白伴北海道红豆凤梨焦糖炖蛋泰式奶茶芝士蛋糕芒果糯米饭.▪️饮品 Drink 泰式奶茶苹果姜果汁 . 个3层架下午茶超吸引,最上层系生蚝同带子,中层就系咸点,底层就系甜点。除左要黎打卡💯,野食都真系比起好多酒店好食太多,首先佢个几款甜点全部都系少甜,加上因为系泰式style点心,好岩香港人口味得黎又可以试几样种类🥰份量都好贴心地每人有2件,摆盘就更加👌🏻。除左野食之外,个set$258仲

▪️咸点 Savoury
芒果糯米饭
▪️饮品 Drink
泰式奶茶
苹果姜果汁

个3层架下午茶超吸引,最上层系生蚝同带子,中层就系咸点,底层就系甜点。除左要黎打卡💯,野食都真系比起好多酒店好食太多,首先佢个几款甜点全部都系少甜,加上因为系泰式style点心,好岩香港人口味得黎又可以试几样种类🥰份量都好贴心地每人有2件,摆盘就更加👌🏻。除左野食之外,个set$258仲包埋两杯饮品,如果饮特色咖啡就另外补钱,我地叫左泰式奶茶同苹果姜果汁就跟餐包埋,超推介个泰式奶茶☕️好香矛味既奶茶,香料味好重又清新,而果汁就系加左姜汁既苹果汁加冰😆

📍Set (3courses) $198
法式龙虾汤流心牛角包🥐
花生酱沙嗲鸡串
冬荫龙虾汁烩海鲜配白饭
之后因为好想试佢个龙虾汤流心牛角包,所以就叫左个3 course Set , 法式龙虾汤流心牛角包🥐真系好特别,面层脆卜卜,一切落去即流汁,全部都系浓浓既龙虾汤😍😍流心既口感好正。之后花生酱沙嗲鸡串就主要系个泰式花生酱好香浓,鸡串算大串而且好大件。最后个冬荫龙虾汁烩海鲜配白饭真系好有heart , 海鲜系包括:青口、大虾、大蚬、小带子... 冬阴功既味道唔会太辣得黎好香basil味👍🏻配白饭真系好夹,佢又唔会太咸得黎可以当汤饮😋😋
法式龙虾汤流心牛角包
花生酱沙嗲鸡串
冬荫龙虾汁烩海鲜配白饭

呢间餐厅如果比分,真系比到90分以上,价钱合理得黎又好食,服务态度又好好,成日帮手换碟🥰🥰 下午茶tea set同流心牛角包🥐都好好味🔆

2021-02-27
法式龙虾汤流心牛角包
  • 冬荫龙虾汁烩海鲜配白饭
  • Lemon Grass 3 layers Afternoon Tea Set