2024-11-14 1719 浏览
里面清雅古色嘅环境确实别有一番风味,每围都有自己嘅空间感,木质嘅台凳同环境都好中国风,入座后送上迎客茶,已经为呢餐潮汕美食开始期待😝🥘金牌红烧翅浓郁嘅汤汁与鱼翅融合喺一起,但一d都唔黏稠,足三两嘅份量👍🏻正,上面仲撒有瑶柱丝,香口~🤤🍲原盅菜胆翅相对于红烧做法,呢个翅比较爽口,汤饮起嚟清甜嘅,不过呢个上菜时间会耐d哦,唔急嘅话建议试下呢款😝🥠潮式炸双枣金黄色一颗颗嘅好想食,🦀豆腐皮包裹后会比较脆一点,🦐一直都系我喜爱嘅,可以点上旁边嘅柚子汁会增加一丝甜味😋🥗碧绿川椒鸡球川椒嘅香气闻到就流口水,激发鸡肉嘅鲜美🤤单独食麻麻咁个口,同旁边嘅炸过后嘅菠菜叶一起入口又系另一种口感,中和咗麻麻嘅辣味😋🧆卤水鹅肾嚟食潮州菜,怎可以唔点卤水,鹅肾经过卤制后香味浓郁又唔失爽口,下面仲铺咗豆腐哦😊冲住呢个自选套餐嚟食嘅,果然冇让我失望,足三两翅+一个菜,两条友食完唔用额外加饭🤣再加上额外点嘅卤水呢下扶墙离开~

🥘金牌红烧翅

🍲原盅菜胆翅