2022-08-16
约朋友去铜锣湾食野,难得聚在一齐,决定食得尽兴d,约了去放题!呢间放题有齐刺身、海鲜同烧肉食,真系满足晒想任食嘅愿望~$298🐷后盛先包了以下几款:1️⃣7色刺身拼盘刺身整体上新鲜,最有惊喜嘅系竟然有三文鱼腩,入口即溶,食到好满足!另外北寄贝都几鲜甜,仲可以之后encore的!🤩2️⃣4合时令海鲜拼盘有青口、扇贝、带子、虾,样样鲜甜,特别喜欢青口,啖啖肉之余味道鲜甜。放上他们的光波炉上转几转就食得!3️⃣酱油虾另外仲有入味嘅酱油虾送🌟任食🌟除以上1-3 项必包嘅食物外,其他都系自己落单点的,他们的肉用上济州黑毛猪同西班牙黑毛猪,几有水准,而且每片肉都有一定厚度,保证有肉食😆另外仲有串烧拣使用光波炉的好处是,烧肉不会痴底,而且烤时无油烟,转一个圈30秒,定时反一反同注意唔好overcook到抽干肉嘅水分就ok!特别喜欢济州黑毛猪肩扒,厚厚实实的肉质好有嚼劲得来够juicy。另外西班牙黑豚五花肉薄薄一片,少肥软嫩好香口(放落去仲有吱吱声)吃过肉类后,又可以再点任食海鲜如青口、虾、帆立贝等,瞬间变海鲜盘!正如上文提到,青口最鲜甜出色~另外仲有串烧、菜类任点来烤,特别喜欢bb薯,烤过后外面好香脆甜香,另外
呢间放题有齐刺身、海鲜同烧肉食,真系满足晒想任食嘅愿望~
$298🐷后盛先包了以下几款:
1️⃣7色刺身拼盘
2️⃣4合时令海鲜拼盘
3️⃣酱油虾
另外仲有入味嘅酱油虾送
🌟任食🌟
少肥软嫩好香口(放落去仲有吱吱声)
另外仲有串烧、菜类任点来烤,特别喜欢bb薯,烤过后外面好香脆甜香,另外鸡肾串都系外脆内香嘅选择。
任食熟食都好多选择,个人最钟意韩式炒年糕,因为真系好够辣香,食到好过瘾
🌟饮品及冻盘
饮品同冻盘要去外面自取,个人觉得选择非常多!
呢到好处系120分钟放题唔驶mon住来烤肉,可以慢慢食,时间绝对够。(最啱我呢d食得唔快嘅人!)