2023-05-31
❤️ $388一位 lunch Omakase 我觉得真系劲抵!🤩 虽然食材未必有千几二千几一位𠮶啲咁贵价,但$388可以食到Omakase既服务同体验,绝对值得一试👍🏼 ❤️ 加 $188的话,就有三款酒 Freeflow饮😌❤️ $388 lunch Omakase 都有十五品❤️ 首先先付(前菜)系冲绳水云配淮山,冰冰酸酸的,非常开胃❤️ 另外仲有茶碗蒸,入面混入了蟹肉☺️❤️ 刺身方面用上了爱媛县的蜜柑鲷 (蜜柑鲷即用蜜柑皮饲料养大的鲷鱼😍,有淡淡的香味)上面配了酸汁同紫苏花❤️ 司徒师用紫菜包住左火炙带子比我地食,仲加左蟹膏 。带子好大只😋❤️ 之后嚟到寿司嘅部份,总共有九款所有寿司都用上山形米和赤醋,刺身新鲜☺️♡ 北海道 天使虾♡ 九州 岛池鱼 (深海池鱼) ♡ 北海道 水八爪鱼 🐙🐼几钟意呢个,上面加左啲青柠汁,口感烟韧♡ 岛根县池鱼,配葱油 ♡ 山口县 赤贝♡ 熟成九日赤身 (酱油渍)♡ 熟成九日 中拖罗♡ 右口鱼边 北海道左口鱼就听得多,今次食右口鱼!油脂感重♡ 中拖罗手卷满满的拖罗口感!😆 ❤️ 最后作结嘅系面豉汤,同抹茶缺饼☺️❤️ $388黎讲都无咩挑剔🤣
❤️ 加 $188的话,就有三款酒 Freeflow饮😌
❤️ $388 lunch Omakase 都有十五品
❤️ 另外仲有茶碗蒸,入面混入了蟹肉☺️
❤️ 之后嚟到寿司嘅部份,总共有九款
所有寿司都用上山形米和赤醋,刺身新鲜☺️
♡ 北海道 天使虾
♡ 九州 岛池鱼 (深海池鱼)
♡ 北海道 水八爪鱼 🐙
🐼几钟意呢个,上面加左啲青柠汁,口感烟韧
♡ 岛根县池鱼,配葱油
♡ 山口县 赤贝
♡ 熟成九日赤身 (酱油渍)
♡ 熟成九日 中拖罗
♡ 右口鱼边 北海道
左口鱼就听得多,今次食右口鱼!油脂感重
♡ 中拖罗手卷
满满的拖罗口感!😆
❤️ 最后作结嘅系面豉汤,同抹茶缺饼☺️
❤️ $388黎讲都无咩挑剔🤣