2023-11-14
刚刚睇到啲相先发现之前忘了写下呢间泰国菜嘅食评,真心觉得好食,所以必须补返个食评先同3个朋友一齐食晚餐,有一个提议去上环呢间泰国馆,佢话食过好正,特别系甜品。于是乎今次聚餐就决定食泰菜了Samesen 系无得订枱嘅,全部walk in,晚市6点开门,未到6点已有人在门口排队。入到入面环境都唔错,感觉舒服我哋叫咗沙嗲鸡串烧、泰北肉碎生菜包、炒泰国通菜、特式姜黄咖哩虎虾加薄饼、泰式火车炒饭配和牛、芒果糯米饭、泰式街头椰子雪糕、鲜制泰式飞饼配朱古力酱&炼奶。饮品就叫咗3杯芒果热情果,一杯椰子沙嗲鸡串烧同肉碎生菜包我个人觉得普普通通,无特别。炒泰国通菜唔会食落油淋淋,有少少辣,好食泰式火车炒饭配和牛,我个人就好钟意因为我比较喜欢辣少少嘅姜黄咖哩虎虾配薄饼,个薄饼就咁食唔点咖哩都好正椰子雪糕呢个必食强烈推介好香椰子味再配粟米,意外地好夹呢个真心一定要试泰式飞饼都好正,但系好饱肚,所以要试呢个甜品的话就前面唔好食太多另外饮品都好好味。呢间泰国菜值得encore
沙嗲鸡串烧同肉碎生菜包我个人觉得普普通通,无特别。 炒泰国通菜唔会食落油淋淋,有少少辣,好食泰式火车炒饭配和牛,我个人就好钟意因为我比较喜欢辣少少嘅 姜黄咖哩虎虾配薄饼,个薄饼就咁食唔点咖哩都好正 椰子雪糕呢个必食强烈推介好香椰子味再配粟米,意外地好夹呢个真心一定要试 泰式飞饼都好正,但系好饱肚,所以要试呢个 甜品的话就前面唔好食太多另外饮品都好好味。呢间泰国菜值得encore