2019-08-13 48 浏览
今日去左旺角民华餐厅食下午茶!CP值极高😝😝💗不得不俾个like😚我同朋友都系叫左常餐跟蕃茄汤底,我就叫咗通粉🙋蕃茄同通粉先系绝配💃🏼个番茄汤唔系讲笑,超浓郁😝浓到好似饮紧住家汤咁😝 一啖汤一啖通粉,话咁快又食哂一碗😚 超开胃,又唔重味精味,感觉好健康😝🤘我嗌左熟蛋同肠仔。虽然个蛋未熟到好似我预期咁,但真系好有意外惊喜😝外脆内软好好食🙌至于最邪恶嘅西多士,果然都冇令我失望。系好原始嘅美味,外皮好脆,入面好有蛋味。有时有啲铺头嘅西多士嘅花生酱会抢咗风头,但呢度嘅西多士嘅配合好完美,各适其适😻点都估唔到一间茶餐厅会有点心嗌,我叫咗烧卖同埋鸡扎。食点心最紧要就系干身,呢度都做到,尤其系烧卖真系好好食😽