2022-08-29
本身下午放假,谂住食一个悠长嘅午餐,所以拣咗呢度,谂住叹吓茶。点知原来系我误会咗,入到嚟我哋二人被安排坐喺VIP房一张10人长枱嘅一个角落,透明隔板对面仲有两个唔识嘅人。𠮶一刻嘅心情真系唔系太好,因为本身系谂住饮茶咁嘅格局嘅。真系有一刻谂咗走去食其他餐厅,但系唔紧要,试试佢。个Menu嘅午餐其实都好吸引,最后叫咗斑片陈村粉,同埋咕噜肉小菜,再加椒盐豆腐。净系午市套餐有得送汤同饮品,小菜就要另收费用茄饭或者汤。上菜嘅一刻,我对于座位嘅不满已经完全消除,菜式都非常精致,陈村粉又滑又弹牙,斑片都肉质唔错。咕噜肉买相好靓呀,平时嘴尖嘅朋友都觉得个咕噜肉好食,外脆内软,个面仲有少少糖丝咁椒盐豆腐都做得非常好,如果可以饮酒就好啦。叔叔话,如果要坐楼下嘅卡座,或者二人枱, book位嘅时候就要讲埋,而且系先到先得。另外开瓶费佢就话可以买一支free 一支,佢个酒单上边最平嘅都系$2xx ,有得谂。叔叔有耐性又有礼貌,超赞!平时中菜或者饮茶都至少起码食个半钟,但系呢餐只系用咗45分钟咋,如果午餐时间有限制嘅朋友,真系可以考虑呢度。
椒盐豆腐都做得非常好,如果可以饮酒就好啦。