2024-01-14
将军澳酒店 靓景Semi buffet 65折超抵食 之前已食过Crown Plaza既 buffet ,今次又比我喺Storellet 见到佢地又有优惠😳🫣 所以今日又食埋佢地既semi buffet!Semi buffet 本身$428 依家app有65折 即系$278就食到好抵😳😳semi buffet 包一杯酒/沙律吧/餐汤/主菜/甜品同咖啡或茶Cielo 喺酒店47楼顶楼出面仲有outdoor 位大家钟意可以坐出面chill下~ 📍烩牛小排配松露薯蓉、扒澳洲西兰花、砵酒汁牛小排烩煮后肉质鲜嫩多汁,搭配松露薯蓉浓郁风味,口感丰富加埋砵酒汁黎食好美味~📍扒羊架配奶油焗薯仔、露笋、秀珍菇、黑蒜汁羊架香烤过外皮香脆而肉质鲜嫩多汁,伴碟既奶油焗薯松软浓郁,加埋露笋秀珍菇黎食刚好平衡返~📍餐汤系周打蚬汤/餐包拼盘/餐茶📍自助吧唔同款既cheese/仲有烟三文鱼/paraham 同cold cuts ; 另外又有唔同款沙律,好似吞拿鱼/大虾芒果/沙律,仲有唔同既沙律配料同埋炸虾小食📍甜品吧有水果挞/芒果拿破仑/马卡龙/cookies同水果~ 我最钟意芒果拿破仑个皮超酥脆,另外个cookie
📍烩牛小排配松露薯蓉、扒澳洲西兰花、砵酒汁
📍扒羊架配奶油焗薯仔、露笋、秀珍菇、黑蒜汁
📍餐汤系周打蚬汤/餐包拼盘/餐茶
📍自助吧
📍甜品吧
有水果挞/芒果拿破仑/马卡龙/cookies同水果~ 我最钟意芒果拿破仑个皮超酥脆,另外个cookies都好酥脆仲好香牛油香
#将军澳美食#打卡餐厅#打卡美食#相机食先#将军澳自助餐#著数优惠#著数
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller