2024-08-18 685 浏览
经过Hesheeat,见到餐厅风格改咗,倾向浅色和柔和系,就入去食晚餐。🌱和风大虾牛油果沙律牛油果腍滑,大虾的边微微烧香过,沙律菜较硬,日本萝卜爽脆酸甜很突出,柚子酱酸酸甜甜。🌱单骨鸡翼配蜜糖芥末酱鸡翼炸得香脆可口,里面的肉有少少咸咸地,搽少少蜜糖芥末酱就甜甜地。🌱香煎带子黑松露忌廉烩扁意粉带子煎香过,口感软滑,黑松露酱浓郁,扁意粉口感软硬适中,除咗黑松露酱,芝士片和三文鱼籽的咸香,仲有洋葱的甜味。🌱宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟梳乎厘班戟的蛋味香浓,班戟密度比较高。绿茶酱滑身唔苦涩,红豆颇甜,本身谂住甜品只有甜,却有块咸香的芝士脆片衬托,最后觉得甜后加返一点咸都唔错。🌱百香果抹茶百香果和抹茶十分配合,抹茶唔会太浓郁,而百香果带酸味,感觉清新。🌱5.0 milk soft ice cream x espresso 呢个似欧洲的雪糕咖啡,🙌🏻真系要推介俾大家!其实我好少食特浓牛奶味雪糕,怕佢太膻和甜。但系呢个我食咗第一啖之后就冇停过手。雪糕质地硬净,奶味浓郁唔膻唔太甜,加啲espresso有咖啡盖住,雪糕口感柔和,微苦中带甜。
🌱和风大虾牛油果沙律
🌱单骨鸡翼配蜜糖芥末酱
🌱香煎带子黑松露忌廉烩扁意粉
🌱宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
🌱百香果抹茶
呢个似欧洲的雪糕咖啡,🙌🏻真系要推介俾大家!