2018-12-21
今日同另外4个同事去Five Guys 食lunch ,我哋分2批人,一批人负责排队等位,另一批人喺餐厅入面揾位先。揾到位后,当然食住花生等,花生大粒,巳腌咸咗,但唔系粒粒都完整,有d剩番个壳。食花生要小心食,以免食到成身成枱都系排咗30分钟,终于排到最前买嘢食counter,之后再等多5分钟左右就有得食。我哋叫咗不同款色嘅汉堡包(全部都系all the way),有单层/双层,有配烟肉,有配芝士,大家都一致觉得好满足,因为个汉堡包好多层次,好多馅料。够多汁,唔会太干。另外,我地叫咗2款不同味道嘅薯条:有辣粉及无辣粉。店员介绍薯条份量系装满大汽水杯,拆开纸袋后发现远远多于预期。薯条见到系连薯皮,长度平均。辣粉系少辣,当中有香草,食起来唔单调。除咗茄汁,呢到仲可以拣沾醋。
除咗茄汁,呢到仲可以拣沾醋。