餐厅: 萬豪中菜廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-25 617 浏览
去完个打针团8pm系东涌解散,咁我都要食晚饭嘅。东涌其实又冇咩好食,见到eatigo 9pm 嘅万豪中菜餐有50%off,见近近地就走咗去天际万豪酒店啦!去到嘅时候啱啱好,入面都仲有几枱食客,职员好有礼貌咁帮我安排咗喺窗边嘅枱坐低,叫埋茶,就睇下食咩啦!由于我自己一个人食,就谂住简简单单嗌啲嘢啦。我就叫咗个叉烧,你个酸辣汤,一个炸蟹盖,一碗白饭,同埋一个杨枝甘露。职员都好顺序咁上菜,先嚟咗个酸辣汤,酸酸辣辣咁好开胃!之后就嚟过叉烧,佢会上枱嘅时候淋啲汁落啲石头度,好有视觉效果!够叉烧味道几好,亦都好林。个职员仲会跟埋你叫嘅白饭俾你,个白饭好有米香,软软咁好正!再之后就嚟果炸蟹盖,佢入面d馅料就唔似天龙轩𠮶啲咁成个蟹盖都系蟹肉,佢会沟咗啲白汁喺入边,但佢新鲜整,个表层都炸到脆,好味嘅!到最后嘅甜品杨枝甘露啦,呢个好有惊喜,佢有芒果味亦都有柚嘅味道,好balance,呢个好食!一路食,望住啲飞机系你头上面飞过,我几时先再可以去旅行呢?

职员都好顺序咁上菜,先嚟咗个酸辣汤,酸酸辣辣咁好开胃!
海参酸辣汤

叉烧

炸蟹盖

杨枝甘露

一路食,望住啲飞机系你头上面飞过,我几时先再可以去旅行呢?

2021-09-23
海参酸辣汤