2021-05-10
原本都冇谂住母亲节正日食母亲节饭嘅,但系有一日妈妈喺度讲话母亲节要罢工唔想煮,咁就嗱嗱临系啲app度揾吓有冇啲平靓正嘅母亲节饭选择,最后喺eatigo度揾到Dan Ryan,仲可以母亲节正日有半价,虽然个食饭时间就晏咗啲,要8:30pm 先有得食,但半价㖞都冇所谓啦!去到餐厅,因为eatigo一定系要准时先会show到个booking,早到都冇得入,咁就8:3pm 准时入场。一坐低,个职员就话佢哋8:45pm last order,好在一早谂定食咩先冇咁le hea!一埋位冇耐,个staff就会攞篮包过嚟,我阿爸二话不说就攞走咗个muffin,话好好食!仲自己攞咗只碟又唔派俾我哋,次次都系咁!算!咁我哋4个人order咗5样嘢(谂谂下佢个portion咁大,4样都好够,系有d夸!)首先一出现嘅系Super Green Salad,有菠菜,又有黎麦,蓝莓再加埋个蓝莓source,几好味,咸咸甜甜咁!之后过咗一阵就一之过嚟晒4样样,有啤酒海鲜汤煮青口,足1kg,个青口好鲜味,跟果d包劲脆又好味!之后就系焗芝加哥辣肉肠蕃茄肉酱长通粉,辣肉肠好味,好在个长通粉系用番茄酱整,比白汁冇咁腻,如果唔
之后就系焗芝加哥辣肉肠蕃茄肉酱长通粉,辣肉肠好味,好在个长通粉系用番茄酱整,比白汁冇咁腻,如果唔系都唔会食得晒!
跟住要咗个猪排骨,但嘴刁嘅阿爸就话海运大厦𠮶间比呢间好食,d肉juicy d,同个味好d!大家都系full slab,但今次系食2嘢就停手,上次系海运食几乎要叫多份!
到最后系nachos,呢个真系捉虫,佢啲粟米片唔系好脆之余,芝士又唔够多,加上一次过嚟太多嘢,食唔切,所以冻咗!阿父亲大人食咗一块之后就完全冇再掂过(一d嘢唔好食就系咁!)搞到我自己一个人食咗半份(因为唔想做大晒鬼!)我其他家人食咗少少先叫好d,下次唔会再叫!我饱到依家半夜都仲好济!
不过埋单5样嘢半价咗$720,又真系真心抵!