2021-05-21 247 浏览
520又系庆祝嘅日子,出街食完饭之后买返个蛋糕最完美嘅作结~近排发现啲蛋糕店多咗好多不同类型嘅小蛋糕,人少少就最啱两个人都可以食到。见到呢个新出嘅蛋糕胶原蜜糖柠檬乳酪蛋糕,面头嘅啫喱以honey comb 作为装饰,睇落好似好啱打卡咁,另外佢真系改咗个好名,见倒胶原系女仔都会想买,加上个颜色好清新,买返去试吓食落有少少乳酸嘅味道好似益力多咁,同时亦都有散发着淡淡的柠檬香气,个啫喱就冇乜味道,纯粹系个外型几特别,中间𠮶层系厚厚嘅乳酪慕丝,再配埋最底层嘅白朱古力黑朱古力脆脆咬落去脆卜卜咁~ 值得一赞嘅系佢面头嘅𠮶个橙色嘅水果,我唔系好知系咩嚟,识落好酸好酸好酸,就+中和左蛋糕嘅𠮶少少流流地嘅感觉我觉得overall个感觉都几好系个啫喱如果可以有少少蜜糖味就更加好啦

我觉得overall个感觉都几好

系个啫喱如果可以有少少蜜糖味就更加好啦