2022-05-21
食物:不错,整体都几好食。叫咗个铁板烧二人餐,首先前菜三点有心思,然后三款刺身都好新鲜。去到铁板环节,Feel到厨师都颇有经验既,唔系随便揾啲新仔上板。海鲜类有时令既鱼赤羽太啦,味道就一般正常啦,唔系特别出色。呢个套餐仲送左只好巨型嘅澳洲鲍鱼,呢个令我非常惊喜,佢分开咗鲍鱼边同埋鲍鱼中间嘅肉上,两种口感非常之唔同,第一次咁样食。时令既西班牙红虾多士,厨师话俾我哋知红虾贵在虾膏,真系非常香同埋浓郁。就算来货都要三百几蚊一只。牛肉嘅环节,A5和牛,3成熟岩岩好,分开咗厚烧同薄烧,好好食,油脂分布均匀,略嫌炸蒜有啲苦,薄烧有少少太大旧,细旧啲会容易啲入口同埋冇咁油腻,因为去到食厚烧食两旧已经觉得少啲too much (当然咁样cp值系高啲)份量多,薄烧一人3件,厚烧一人成4、5件炒饭普通,胜在粒粒分明疏乎厘pancake我哋request咗铁板上面煎,味道唔错板神嚟讲最钟意食佢嘅焦糖面包。不过唔知系味今次啲糖太重手太厚?就算摊冻咗都做唔到之前食过好外脆内软嘅感觉环境:几出色,室内设计不错,配合30楼海景,相当decent 服务:几好,服务员都好殷勤斟水
海鲜类有时令既鱼赤羽太啦,味道就一般正常啦,唔系特别出色。
炒饭普通,胜在粒粒分明
服务:几好,服务员都好殷勤斟水
赤羽太
澳洲鲍鱼