2023-05-24
纪念日,男朋友book左我最爱既铁板烧😍,好惊喜!坐低无耐店员就serve沙律比我地,入面仲有少许生果,好refreshing!接下来就系龙虾汁茶碗蒸,即席系你面前蒸,面头仲加左紫苏花,入面有鲷鱼旦同菇,整精致😍。北海道帆立贝矶边烧配自制烧汁,洒上微辣既七咪粉,平衡返烧汁既甜,包住紫菜食,ichiban!!法色香草焗荣螺超香!荣螺口感弹牙,薯蓉又香又滑,好出色!米崎蚝肥美肉厚,带点咸鲜味,唔错!南非鲍鱼加入牛油煎香,肉厚弹牙,配肝胆酱食鲜味无穷!金锅鲷鱼立鳞烧即席炸香鱼皮,配酸菜汤底食,切落去劲香脆,色香味声俱全!西澳龙虾超生猛!加入Sake同虫草花忌廉汁煮成,好好味🥹鹅肝轻轻拍上一层天妇罗粉,有防止缩水同定型作用,味道好rich,配上苹果酱中和左油腻感,最后食一口菠萝冰,perfect!薄烧和牛看似简单但其实好考功夫,即席炸蒜片,加入香葱即烧即食,5成熟刚刚好😍!高菜炒饭有少少似雪菜同酸菜,加入自己炒既芝麻、洋蒜、甘笋、葱花 同蛋黄酱,配搭几新颖!龙虾头面汤估唔到拆完膏同肉煲出黎都咁鲜甜!炒杂菜减轻罪恶感焦糖多士配雪糕超好食!上面层焦糖系哼哼声😂,仲加左支烟花蜡烛比我地庆祝🥳,好惊喜
纪念日,男朋友book左我最爱既铁板烧😍,好惊喜!
北海道帆立贝矶边烧
法色香草焗荣螺
超香!荣螺口感弹牙,薯蓉又香又滑,好出色!
米崎蚝
肥美肉厚,带点咸鲜味,唔错!
南非鲍鱼
加入牛油煎香,肉厚弹牙,配肝胆酱食鲜味无穷!
金锅鲷鱼立鳞烧
即席炸香鱼皮,配酸菜汤底食,切落去劲香脆,色香味声俱全!
西澳龙虾
超生猛!加入Sake同虫草花忌廉汁煮成,好好味🥹
鹅肝
薄烧和牛
高菜炒饭
龙虾头面汤
估唔到拆完膏同肉煲出黎都咁鲜甜!
炒杂菜
减轻罪恶感
焦糖多士配雪糕
超好食!上面层焦糖系哼哼声😂,仲加左支烟花蜡烛比我地庆祝🥳,好惊喜!雪糕有芝士味同海盐味,2款都好正!唔系一般货色!
成餐饭好完美😍😍😍!一路食一路同师傅倾计,好愉快!