2019-05-29 84 浏览
% Arabica 话咁快已经开到第五间分店,今次新铺位于本地创作人集中地PMQ嘅对面,从此嚟PMQ又多一个选择👍🏻装修同样日系,以白色时尚简约风为主,第五分店嘅外墙更多咗层绿化效果。室外亦有唔少座位提供。环境舒适,室内外座位都有。店内亦都展示咗自家品牌嘅商品。店员细心介绍佢地嘅特色咖啡👍🏻虽然客人好多,但落单后唔洗等好耐就冲好。我地一行四人,行完PMQ过嚟潮圣新店,各自叫咗一杯饮品。Δ Hot Spanish Latte 西班牙拿铁每杯咖啡都好有心思,有个靓靓拉花,Spanish Latte嘅特别之处系用咗炼奶,味道比较香甜,入口更幼滑。Δ Hot Caffe Latte朋友唔钟意太甜,点咗杯Latte,咖啡味醇厚浓郁,饮后齿颊留香。Δ Hot Matcha Latte另一个唔怕饮咖啡瞓唔著嘅朋友叫咗杯Matcha Latte,抺茶味浓,甜度适中,奶嘅份量刚好,唔会盖过抺茶嘅味道,亦非常香滑。Δ Iced Matcha Latte味道清爽嘅冻饮,抺茶味虽不及热饮出众,但抹茶味同样浓郁。

室外亦有唔少座位提供。
环境舒适,室内外座位都有。
店内亦都展示咗自家品牌嘅商品。

店员细心介绍佢地嘅特色咖啡👍🏻
虽然客人好多,但落单后唔洗等好耐就冲好。

我地一行四人,行完PMQ过嚟潮圣新店,各自叫咗一杯饮品。
Δ Hot Spanish Latte 西班牙拿铁
Δ Hot Caffe Latte
Δ Hot Matcha Latte
Δ Iced Matcha Latte
味道清爽嘅冻饮,抺茶味虽不及热饮出众,但抹茶味同样浓郁。