2023-11-29
Lunch想食个快饭, 就去左成发。 间唔中都有帮衬, 都觉得唔错, lunch有大排档野食觉得好正, 份量就见仁见智。话说野饮要喺雪柜自己拎, 咁拎左罐王老吉, 原来要加钱。有个老职员提我要加钱, 咁我唔要, 想转热饮。 点知问题嚟喇, 我唔要冻饮, 要热饮, 个老职员好多籍口, 一时话要等好耐, 一时就话$6, 哦左我劲耐; 我唔系因为$6问题, 系因为唔想饮有气野、唔想饮冻野; 个老职员系唔系都要我地加$6, 要我地嗌野饮, 劲恐怖! 点解要屈人隔硬要雪柜野, 唔叫得热野, 怕左佢, 汽水都豪比佢喇, 唔要喇, 竟然咩野饮都唔要又唔比?!系咁喺度嘈?到野食上枱, 叫左蚝饼, 本身炸蚝饼嚟, 唔系第一次食, 点知上到枱系蛋饼, 仲要食食下有壳? ok fine, 我忍食剩3分1, 个老职员吹收钱, 其实又发生咩事呢? 平时食完, 拎单出去比钱, 而家惊因为野饮问题我走数呀? 真系好抱歉, 多谢你令我呢个熟客唔会再嚟帮衬, 呢次食嘢体验真系好恐怖。