2021-06-14
住喺东九嘅我从来都无嚟过呢幢building , 离铁路有啲远,不过商厦真系好靓,相比我返工嘅所谓甲级商厦靓好多,楼底又高,无人返工嘅商场星期日都有几间舖开。呢间餐厅格局似酒吧,4人台好宽敞,有outdoor 位,有啲树,有伞,好chill😍 ,我好钟意🤤,不过今日真系好热,所以都系坐indoor , 大大嘅落地玻璃望出去好舒服😚,冷气都好够。menu 有60页,好似睇紧书咁,有埋图,好认真,好欣赏👍👍👍。《classic steak 》要咗medium rare, 扒都几大块,几高质,无乜筋,已切件😚,可以食得好斯文,薯条好多,系幼薯,好有薯味,台上已设有茄汁👍。《沙律加三文鱼》份量都几大,芝士好多,闻落已经好香《比利时窝夫》嚟到好震撼,好高😵,有层层叠嘅感觉,上面应该系蛋白加糖再用火枪烧烧,中间有朱古力雪糕,下面系窝夫再下一层系云尼拿雪糕,最底层都系窝夫,其实好heavy , 而且底层窝夫已经唔脆,味道就好一般,不过卖相嚟讲系高分❣,打咭系唔错嘅📷。
《classic steak 》
《沙律加三文鱼》
份量都几大,芝士好多,闻落已经好香
《比利时窝夫》