2023-01-10
趁天氣涼涼地,就同friend假日去踩單車🚴♀️之後就比我起大圍發覺到呢間平靚正嘅烤肉店🤩店內設計十分有日本氣氛,令到我思鄉病又再發作🥹另外呢度嘅肉類價格十分親民!!最平$58就有得食,連和牛都係$148起跳咋🥳仲要佢地嘅肉類十分新鮮同肉味十足,性價比甚高,而且餐廳最近做緊優惠,每台食客都有甜品贈送😭店員服務態度都好好㗎!✨刺身五點盛刺身全部都係厚切,油脂感滿滿🥰 赤蝦及帶子都鮮味十足😌✨烤牛肉凱撒沙律沙律菜夠新鮮而且爽口,也沒有任何發黃,值得一讚,配上黑醋瞬間胃口返曬黎😆✨黑毛和牛西冷薄燒✨黑毛和牛肉眼上蓋✨澳洲和牛橫隔膜✨極上封門柳牛肉各有特色但係都肉味滿滿,而且十分鮮嫩易嚼,不會太韌🥺店內提供多款醬汁,如燒肉汁、蘋果醋及岩鹽等等👍🏻西冷薄燒有大地飯糰及鮮蛋,牛肉烤熟後沾上蛋汁再配上白飯,口感更加豐富🥩另外店員亦推介先烤黑毛和牛再烤澳洲和牛,因後者味道會比較濃一點😋✨蒜香牛油雜菌✨櫻花蝦和牛炒飯另外炒飯都十分推介比大家!吵得都好入味而且足料,包括:和牛粒、蝦米🦐、多款蔬菜和蛋等等🤤總括黎講呢間舖係推介指數爆燈🥳最後埋單都係$1000左右,但係可以食勁前菜、刺身、蔬菜、飯類及多款肉類
✨刺身五點盛
刺身全部都係厚切,油脂感滿滿🥰 赤蝦及帶子都鮮味十足😌
✨烤牛肉凱撒沙律
✨黑毛和牛西冷薄燒
✨黑毛和牛肉眼上蓋
✨澳洲和牛橫隔膜
✨極上封門柳
✨蒜香牛油雜菌
✨櫻花蝦和牛炒飯
總括黎講呢間舖係推介指數爆燈🥳最後埋單都係$1000左右,但係可以食勁前菜、刺身、蔬菜、飯類及多款肉類🥺平時呢個價錢剩係食到幾碟肉咋😭大家快d去試下啦~