2023-11-03 1462 浏览
茶餐厅可以话系养大咗好几代香港人,无论系朝早嘅常餐、定系炒粉面饭,都系好多人嘅至爱🙈呢间华乐冰室铺面唔大,但怀旧嘅装修同放喺门外嘅木枱,令人觉得特别有风味😆午市有7个餐,今次就试下最多人叫嘅炸猪扒炒意粉配黑椒汁($58),最抵嘅系仲有份煎蛋多,简直系高级版嘅常餐😆食物一嚟到已经俾佢吓亲,猪扒大过我块脸,表面嘅金黄色亦非常吸引🤩咬落去好弹牙,唔会”梳”到冇晒肉质,肥膏嘅比例亦都好合理,最重要系啲边边位仲好脆😋意粉炒得好干身、冇煮过头搞到淋晒,虽然见到面头有好多油,但食落又唔觉得油腻🤣系近期最满意嘅炒意粉,仲出色过块猪扒👍🏻煎蛋多虽然只系套餐嘅一部份,但方包都有用牛油煎过,蛋黄当然系流心🤤食完就明白点解可以屹立咁多年,因为水准真系好唔错😝