2023-10-20
边个霖到喺香港食海鲜8个菜人均300都唔使😍中午去食仲有嘢饮送🤩 🦐白灼鲜虾虾线已经挑好,一碟6只,有大有细,啱好第一碟上嚟可以开开胃😋酱汁觉得都算ok 🌊蒜蓉粉丝蒸元贝粉丝超多,扇贝正常大细👍🏻蒜蓉味唔会过浓 🦀姜葱炒蟹为咗合照所以摆耐咗d,中途偷食咗下🤣真系要趁热食,更加有鲜味 🐟清蒸沙巴龙趸原条上🤤肉质鲜美,一点都唔孤寒 🦞龙虾泡饭里面仲搭配咗皮蛋同肉沫嚟增加汤饭嘅口感。更惊喜嘅系,里面居然真嘅能食到龙虾膏搭配,超级嘅鲜,龙虾肉弹牙😋 🥬蚝油生菜分量唔少,色泽都唔黄👍🏻有几种菜可以拣哦 🍲双鱼海鲜汤两种鱼加上豆腐、大白菜,乳奶白色嘅鱼汤上面撒有葱花,觉得非常健康,系小时候阿婆煲嘅味道呀👍🏻记得小心鱼骨哦😝 🍚生炒腊味糯米饭份量唔多,但系味道好入味,应有既料都足😋其实糯米饭真系好饱肚🤣如果太大份感觉反而食唔咗其佢嘢👍🏻 🍉精美水果一份盛夏嘅西瓜非常解暑☺鲜甜多汁 对比起精美装修嘅大酒楼,呢类型更似私房菜,装修或者唔会太精美,但系接地气☺食物份量都系十分有诚意,味道
🦐白灼鲜虾
🌊蒜蓉粉丝蒸元贝
粉丝超多,扇贝正常大细👍🏻蒜蓉味唔会过浓
🦀姜葱炒蟹
🐟清蒸沙巴龙趸
原条上🤤肉质鲜美,一点都唔孤寒
🦞龙虾泡饭
🥬蚝油生菜
分量唔少,色泽都唔黄👍🏻有几种菜可以拣哦
🍲双鱼海鲜汤
🍚生炒腊味糯米饭
🍉精美水果
一份盛夏嘅西瓜非常解暑☺鲜甜多汁
对比起精美装修嘅大酒楼,呢类型更似私房菜,装修或者唔会太精美,但系接地气☺食物份量都系十分有诚意,味道都一一呈现😋完全明码实价标注套餐,我哋系2个人去嘅,份量方面控制都系啱啱好,其实我哋都算吃得,唔系嘅话,我觉得3个人吃都系可以嘅🤣店员人都好nice,换碟勤快,得闲都会聊倾偈🤣
呢几年有转型做咗茶餐厅维持,所以墙上仲贴有日常餐牌,唔会局限净系海鲜咁,觉得老细真系十分明智🤓