餐厅: 逸龍軒
资讯:

2023-10-22 3226 浏览
一年一次食大闸蟹紧系想食高质呢间之前饮过茶,环境几舒服见今年做大闸蟹放题,openrice book有8折就试下个餐除左大闸蟹和小菜点心任叫,同埋包埋3样野,鲍鱼、乳鸽、蟹粉小笼包鲍鱼-比想像中大只乳鸽-呢个比想像中细只,但够juicy蟹粉小笼包-一笼一只都几大只,都好味,蟹粉味好出我地2个人食左每人3只,我以为放题都好细只,不过都ok,同埋d脚都够肉食到只只都有膏,好好食,全部都系公蟹,不过都好似有d大只d、有d细只d。其他小菜、甜品:椒盐尤鱼须-必点,另一半劲劲劲钟意食,大赞佢地整得好食口水鸡-可叫可不叫冻猪手,烧腩仔-好surpirse放题有埋烧味,都脆,不过冻左无咁好食蟹肉羹-正常咕噜肉-呢个食得出佢系猪颈肉做,但我唔算好钟意糯米饭-呢个好好食,食得落的话要试甜品叫少少试下:蛋白杏仁茶-好味汤丸-正常仲有啤酒汽水任饮,我无饮啤酒,但我另一半赞佢俾呢只「醇滑」,系好野佢仲有其他野食,但我真系无肚食了lol整体野食好满意,环境都好舒服但service就真系一般,无乜staff做野,否则就perfect了~
一年一次食大闸蟹紧系想食高质
呢间之前饮过茶,环境几舒服
见今年做大闸蟹放题,openrice book有8折就试下

鲍鱼-比想像中大只
鲍鱼

乳鸽-呢个比想像中细只,但够juicy
乳鸽

蟹粉小笼包-一笼一只都几大只,都好味,蟹粉味好出
蟹粉小笼包

其他小菜、甜品
椒盐尤鱼须-必点,另一半劲劲劲钟意食,大赞佢地整得好食

椒盐尤鱼须

口水鸡-可叫可不叫
口水鸡

冻猪手,烧腩仔

蟹肉羹-正常
蟹肉羹

咕噜肉-呢个食得出佢系猪颈肉做,但我唔算好钟意
咕噜肉

糯米饭-呢个好好食,食得落的话要试
糯米饭

甜品叫少少试下:
蛋白杏仁茶-好味
杏仁茶

汤丸-正常
汤丸
大闸蟹

佢仲有其他野食,但我真系无肚食了lol
整体野食好满意,环境都好舒服
2023-10-20
鲍鱼