2020-05-21
🐂深水埗抵食 $80 重牛味牛肩扒🐂个人黎讲都几钟意食石烧牛,因为可以自己控制生熟程度,由其我比较钟意食全熟的,去牛扒店讲要全熟都有少少尴尬,呢到无这个烦恼而且可以疯狂落调味料,饭量可以自己食到几多拿几多,够晒个人化🐂呢到好似日本咁门口部机购票买飞,机械感觉灵敏度好高都几快,买完店员会安排入坐,而出面有自助区可以自己任取汤饭沙律🐂饭是用上日本珍珠米,烟韧有饭香。汤好似西餐的牛尾汤味道,好浓牛味而且有煮到入味的萝卜好味所以饮了两碗🐂$80 180g 牛肩扒牛肩扒牛肉味够浓,而脂肪比例少,口感比较有咬口,平得来都唔错🥢$200 200g 西冷牛扒正常西冷牛扒都会有条肥膏筋,但呢个已去掉肥筋,因为有肥的话煎出来较香口,呢个比较厚肉,所以都会较干,喜欢啖啖肉的会ok 🦄整体环境舒适,但冷气有d冻,整体来讲都几抵食 cp 值高的一间石烧牛牛极
地址: 深水埗庵由青山道195A号雅怡居地舖
🐂$80 180g 牛肩扒