2022-12-31 1431 浏览
第一次黎食,系老公(以前系男朋友)带我黎食。九年黎,真系黎过无数次,睇住佢由一间变两间铺,就知老细赚唔少啦。以前黎食,觉得d野食唔错,价钱合理,大家睇返d comment, 就见以前既食评,大多系正评。就算疫情期间,有晚市时,我地都黎过几次。可惜,疫情之后,就真系一路咁差落去。以前既小食,你唔食,佢收返,唔洗俾钱,而家就你唔食,佢收返,都照要俾钱,总之就系要赚到尽。其他野食,比以前细左又贵左。好似切肥牛,3年间就加左4成。如果质素一样都算,可惜口感已大不如前,更唔好讲其他野食啦。人情味都系呢间店既特色。老细以前无论你叫几多野食,佢都会行埋黎问下野食点,好唔好,总之笑容极佳,但系而家,无啦。
可惜,疫情之后,就真系一路咁差落去。