2023-09-12 333 浏览
每个月都会同生日嘅好姊妹食饭庆祝,今次拣左两间比主角拣,佢好快就选定了这一间,地点很方便,只需由尖沙咀地铁站直行数分钟便可到达。由于早已订座,到达后很快便可入座,我地一行5人,全部是女性,决定简单地拣dinner set for 4,当中包括餐汤,沙律,蟹籽蟹肉扁意粉,重量级嘅1.5kg斧头扒及甜品。沙律十分新鲜,火箭菜美味,颜色配搭吸引,有切开的橙色及红色车厘茄而扁意粉味道不会太浓郁,所以不会太漏。斧头扒不但卖相吸引,而且未切前会先上枱让食客看看及拍照,然后入厨房在keep warm情况下切好,排列好后再次供应在桌上享用。饮品方面有buy 1 get 1 free 优惠,我地拣左3款 mocktails,有🍍 tropical punch, 🍓 strawberry lovers,同埋 virgin berry mojito,3款味道各有不同,自己就最喜欢🍍,颜色味道也很不错,而berry那款自己觉得较酸,我较喜欢甜甜的呢!甜品方面,乌龙茶味切饼十分美味,各姊妹也喜欢,亦不会太甜,又有茶味。Tiramisu方面较为普通,若有更浓郁嘅咖啡味会更加好生日嘅姊妹有一件插有蜡烛嘅Happy
每个月都会同生日嘅好姊妹食饭庆祝,
今次拣左两间比主角拣,

佢好快就选定了这一间,地点很方便,
只需由尖沙咀地铁站直行数分钟便可到达。

由于早已订座,到达后很快便可入座,
我地一行5人,全部是女性,
决定简单地拣dinner set for 4,

当中包括餐汤,沙律,蟹籽蟹肉扁意粉,
重量级嘅1.5kg斧头扒及甜品

沙律十分新鲜,火箭菜美味,
颜色配搭吸引,有切开的橙色及红色车厘茄

而扁意粉味道不会太浓郁,所以不会太漏。

斧头扒不但卖相吸引,
而且未切前会先上枱让食客看看及拍照,
然后入厨房在keep warm情况下切好,
排列好后再次供应在桌上享用。

饮品方面有buy 1 get 1 free 优惠,

我地拣左3款 mocktails,

甜品方面,乌龙茶味切饼十分美味,
各姊妹也喜欢,亦不会太甜,又有茶味。

Tiramisu方面较为普通,
若有更浓郁嘅咖啡味会更加好

生日嘅姊妹有一件插有蜡烛嘅
Happy birthday 切饼,超级开心呢!

睇完文字,就系睇相片时间喇!

套餐沙律

斧头扒及配菜