2014-11-21
正当你地个个排队等食 茶木, 我发现一间门口完全无人... 我以为大清洁紧既拉面店 - 东京筑地拉面 Tokyo Tsukiji!! 估都估唔到, 只系晚上9点左右, 居然会有半价, 无错, 所有拉面及小食都有半价!! 真系好抵!两个人叫左两碗拉面同一份鸡翼做小食, 埋单系$88.8. 真系去边度揾呀!!! 你去食谭仔都唔止呢个价钱啦!小食都有好多种类, 而家价格半价左之后非常非常之抵, 真系叫多几个小食都唔怕!而拉面呢, 唔算贵, 同出便一般拉面店差不多, $60-70! 选择都有好几款, 不过对我呢个有选择困难症患者, 我会拣最普通果款 - 味自慢叉烧拉面 ^^黑椒脆皮鸡中翼 - $28 三只, 九点后半价, 即$14!好细粒既鸡翼, 可以一啖一只! 味道无乜黑椒! 但以$14有4只黎讲, 都算几唔错~味自慢猪骨浓汤叉烧拉面 - $60, 九点后半价, 即$30!仲有只糖心蛋跟埋比你, 呵呵呵~味自慢酱油汤叉烧拉面 - $60, 九点后半价, 即$30!煮面既质地OK, 唔会太硬或者林晒! 而汤既浓度, 两者都差不多, 不过我都要落黑椒黎调味, 味道好视乎个人喜好!! 饮品就正价,
好细粒既鸡翼, 可以一啖一只! 味道无乜黑椒! 但以$14有4只黎讲, 都算几唔错~ 味自慢猪骨浓汤叉烧拉面 - $60, 九点后半价, 即$30!
仲有只糖心蛋跟埋比你, 呵呵呵~ 味自慢酱油汤叉烧拉面 - $60, 九点后半价, 即$30!
煮面既质地OK, 唔会太硬或者林晒! 而汤既浓度, 两者都差不多, 不过我都要落黑椒黎调味, 味道好视乎个人喜好!! 饮品就正价, 所以无叫! 埋单每人$45都唔洗, 真系抵食到无得顶, 仲要频频斟水任饮, 坐到11点都唔会赶你走~
是次用餐地点为 尖沙咀加拿芬道20号加拿芬广场2楼 东京筑地拉面 Tokyo Tsukiji
分享到此为止, 拜拜~