2024-12-14
今次我地过左黎青衣城呢边食饭,谂住系度食个饭先再入迪士尼玩,事关其实迪士尼都唔洗玩足全日,食完饭系青衣城行下都仲得,我地就拣左呢间食酸菜鱼既餐厅食啦🐟呢间餐厅环境都几阔,我地带埋bb黎,餐厅都有bb凳提供,枱面有热茶比客人自己加,食辣野都好易口渴,自己枱有成壶茶我觉得几好👍🏻姚姚酸菜鱼拼水煮鱼($308)呢间餐厅可以拣双拼鱼,仲可以自选调味,我地拣左少油少辣,好少酸菜鱼有得咁样,所以呢度既酸菜鱼汤可以放心狂饮都唔怕油,而且佢少油少辣仍然保持到个味道,水煮鱼方面虽然少油,不过辣油都系偏油,唔建议饮个辣汤,整体都好味,鱼肉都够滑😋片皮鸭半只($94)呢个片皮鸭做紧优惠,半价就食到,$100都唔洗仲有2食,除左本身既片皮鸭,仲有个凉拌小食麻辣既鸭骨,劲抵食,佢个片皮鸭质素都唔错,热辣辣,皮脆肉嫩,配料都好足,唔洗怕唔够皮同葱等等👏🏻呢间川菜又适合2个人食,多人食就更加冇问题,佢好在酸菜鱼可以拣双拼,又可以拣少油等等,份量适合又可以试多款口味,仲有个特价片皮鸭真系好抵食,平得黎仲要质素唔差✌🏻
姚姚酸菜鱼拼水煮鱼($308)
片皮鸭半只($94)