2019-08-31 2932 浏览
今日同同事黎到久违嘅 La Terrazza 食午餐 , 平时 walk-in 轻松入座 , 今日1 点前去到都坐得几满 , 所以都系建议大家要订位 🤣🤣今次唔食平时必点嘅 香芒鲜虾鲜杂果沙律 , 而系食 set lunch ! 餐牌 :Set lunch 有 2 个餐牌 , 一个系 $98 有汤 / 沙律 , 自家制面包 , 苹果茶同主菜 , 另一个系较贵少少 , 价钱系 $128 - $268 , 只有自家制面包 , 苹果茶同主菜作为小资女嘅我紧系拣 $98 set lunch 喇 😂😂落单后 , 好快就上左沙律 , 沙律望落唔新鲜 , 配上一片偏酸嘅菠萝 ... 食咗几啖就冇食喇友人拣左蘑菇汤 , 佢话几好饮 , 下次我会拣汤 🤣面包系暖暖的 , 味道正常 , 无咩特别澳洲壳饲西冷扒 (7 oz) 跟烧薯时蔬配烧汁牛扒叫咗五成熟 , 生熟度啱啱好 , 有肉汁 , 肉质都几腍 ! 唔错唔错 ! 牛扒唔大块 , 正常食量女仔食完成个餐都够饱 , 男仔就可能差少少烧汁偏重口味 , 有少少抢左个牛味 , 个人认为点少少芥末就够 ! 😋 配菜有烧薯同椰菜花 , 椰菜花偏腍 , 味道主要靠烧

餐牌 :
作为小资女嘅我紧系拣 $98 set lunch 喇 😂😂
友人拣左蘑菇汤 , 佢话几好饮 , 下次我会拣汤 🤣
面包系暖暖的 , 味道正常 , 无咩特别
澳洲壳饲西冷扒 (7 oz) 跟烧薯时蔬配烧汁
配菜有烧薯同椰菜花 , 椰菜花偏腍 , 味道主要靠烧汁
三式芝士鲜果焗豚肉饭
友人的主菜 , 一上菜 , 大家都谂起某快餐店的焗猪扒饭
友人认为比快餐店的好食 , 但牛扒吸引好多 😏
冻苹果茶
钟意佢唔会太甜 , 但苹果味亦都唔突出

食店环境干净 , 够光猛 , 坐得舒服 , 好啱倾计 ! 可惜好大阵油烟味 ... 😫😫😫
以$98 加一 , 总数 $108 呢个价格黎讲 , 喺沙田新城市广场算系几抵食 !!
  • 澳洲壳饲西冷扒(7oz)跟烧薯时蔬配烧汁