2019-10-30
旺角内街一带其实都好多好嘢食,白布街有间打边炉平日都好多人,好彩我上网book定位啫。呢间为食仔最出名就系食卜卜蚬煲🍲,夜晚9点半后仲无限量加卜卜蚬添😱,唔怪之得咁多人啦😎!入到去全店满座,我哋被安排坐咗喺2楼,一坐低当然先落个卜卜蚬煲先,原来卜卜蚬都有好多唔同嘅味道,有普通招牌式、18禁🔞、冬阴公🌶、喇沙、咸菜猪肚、药膳、胡椒鸡汤,第一次帮衬,先试下个普通招牌式先啦~卜卜蚬煲好快已经送到啦,哗!真系好多蚬呀,有蒜、葱、如果食得辣可以加辣椒🌶,我啲朋友因为唔系好食得辣,所以我哋选择咗走辣,将啲蒜同葱捞埋一齐,啲蚬特别香,过咗无耐已经食得,啲蚬都算几大粒,最重要系无沙,而且好鲜甜🥰👍。食完卜卜蚬之后就正式打边炉,我哋点咗餐牌上有两个like嘅至尊牛拼盘,有安格斯、牛肩胛、牛颈脊、吊龙同埋牛柳粒,估唔到份量系咁多,有3层,可以试晒唔同嘅部位,安格斯雪花纹分布均匀,牛味浓郁;牛肩胛、牛颈脊都比较爽口啲;吊龙平时好少食得到,入口甘香嫩滑;至于牛柳粒油脂就偏重左少少,但牛味一样浓郁👍。美国黑豚肉,肉质都颇嫩,脂肪比例唔会太多。打边炉又点可以唔叫响铃呢,呢度嘅响铃与别不同,佢哋特别自家制,包咗层紫
入到去全店满座,我哋被安排坐咗喺2楼,
美国黑豚肉,肉质都颇嫩,脂肪比例唔会太多。
打边炉又点可以唔叫响铃呢,呢度嘅响铃与别不同,佢哋特别自家制,包咗层紫菜喺入面,多一重口感,又香又脆。
女士一场嚟到当然要点啲花胶滋补下呢。
手打四宝丸🍡有牛丸、虾丸、猪肉丸、墨鱼丸,粒粒都爽口弹牙。
手打蟹子墨鱼滑新鲜弹牙。
黑松露鲜虾饺🥟好香松露味,仲有大大只虾🦐喺入面,非常爽口👍。
🐟唧唧鲮鱼面🐟,平时唔系好多地方有得食,呢度我一见到就嗌啦,其实我唔系特别钟意食🙈,而系钟意玩唧出嚟𠮶下感觉😝😝,我觉得好得意!鲮鱼肉一啲都唔腥,鱼肉软滑,煮熟之后仲有弹牙感觉,带有鲜味。
💖打边炉饮菠萝沙冰,正呀,超冰凉!大大杯🍍🍹~