2022-12-24 73 浏览
我平时都好钟意食海南鸡饭,最近发现「亚参鸡饭」开咗好多间分店⋯咁啱约咗朋友出旺角,见到雅兰亦有分店,今晚就食海南鸡啦!亚参去骨海南鸡饭鸡肉皮爽肉滑、肥瘦均匀、有嚼劲,肉味浓郁且已去骨,方便食用;配上黑酱油、辣椒酱、姜蓉,开胃之余,更令鸡肉味道层次更加丰富!油饭香而不腻,好食到平时对饭无兴趣嘅我都可以食晒成碗饭!呢个海南鸡饭绝对对得起「寻觅 99分海南鸡饭」称号⋯新加坡肉骨茶相比起马来西亚肉骨茶,我更钟意新加坡肉骨茶!新加坡肉骨茶特色系颜色较浅,胡椒味较重,呢排天气冻冻地,食完个身暖笠笠,非常推介!略嫌排骨份量较少,只有两嚿,如果多一嚿就更好喇!香煎手作虾饼新鲜热辣,即叫即煎!虾饼鲜味弹牙,有惊喜!推介!班兰咖吔多士多士烘得松脆,咖吔酱配上薄牛油,风味层次则更上一层楼⋯以班兰咖吔多士作结,真系非常满足!马来拉茶质地浓厚,饮起来特别顺滑!薏米水好足料!而且味道清甜,好好饮。好彩我哋早入座,当我哋食完离开时,出面已经排晒队🤭

亚参去骨海南鸡饭

新加坡肉骨茶

香煎手作虾饼
新鲜热辣,即叫即煎!虾饼鲜味弹牙,有惊喜!推介!

班兰咖吔多士

马来拉茶
质地浓厚,饮起来特别顺滑!

薏米水
好足料!而且味道清甜,好好饮。

好彩我哋早入座,当我哋食完离开时,出面已经排晒队🤭
2022-12-21
  • 海南鸡饭