2021-12-28
2021.12.20 Monday lunch终于试咗,成日唔明点解行过呢间一定有条队。望入去又觉得好迫咁,所以都唔系我俩嘅午餐选择。呢一日居然得一个人等紧,好!就试吓你话99分嘅海南鸡饭,好好彩有个好位,食都食得舒服啲😁左睇右睇,佢个海南鸡饭要成$90都真系几贵,一场嚟到,点都要试吓。 女友就拣咗马来咖哩猪扒饭,加十蚊要杯热薏米水。99分嘅海南鸡饭到,望落几好,够份量啲,试吓先⋯⋯个汤,可以,但我俩都钟意再清啲嘅汤,个饭正常,油饭嚟讲唔算香,我同女友都觉得个酱汁特别唔得,比较失败!因为海南鸡饭嘅酱汁都系精髓之一,至于鸡,都滑滑又有鸡味,但都几肥。总括嚟讲,唔好意思,我哋唔觉得系咁高分⋯⋯好彩鸡嘅份量几多,如果唔系,$90都几过份🧐反而杯薏米水唔错,唔会水还水,薏米还薏米feel👍🏼 但可以大杯少少会开心啲🤪至于个咖哩饭,得啲汁同薯仔ok,猪扒虽然够淋,但冇咩味⋯⋯麻麻地。总括嚟讲,食物唔系特别好好味,又唔系平,我俩应该唔会再嚟🤭