2023-06-25
同朋友去旺角食嘢,呢间餐厅有好多靓嘅公仔装饰。仲有一条滑梯,可惜唔可以滑。我哋几多几款嘢食,样样都好好味。炸鱿鱼圈 $66面衣唔会好厚,炸到好酥脆,金黄色好靓。佢嘅口感酥脆,内里又好鲜嫩,清香可口。牛油果蟹肉沙律塔 $138佢系一道精美的前菜,整得好靓。佢系用牛油果搭配蟹肉同其他新鲜的沙律材料制成,口感清爽,蟹肉鲜美,牛油果有丰富油脂令成个口感更加丰富。自家制马拉直鲜蟹肉意大利饭口感丰富,咸咸地酸酸地好开胃。啲饭粒有嚼劲,啲汁比较稀身,但蟹肉嘅鲜美度更令整道菜变得更加美味。仲有啲小蟹柳添。自家手工意大利薄饼 $158份量都几大,薄饼上面满满嘅配料好丰富!个皮嘅口感酥脆,啖啖都能够品试到各种唔同嘅味道,好有芝味添。自家慢煮猪鞍配菠萝蓉 $248猪鞍肉经过慢煮后变得非常嫩滑,配上清甜的菠萝蓉,味道非常香口。它的口感柔软,肉质鲜美,让人回味无穷,就算唔点酱都几好食。我地叫咗Lemon soda同pineapple juice,好清新!
炸鱿鱼圈 $66
牛油果蟹肉沙律塔 $138