2019-04-22
今日系至爱嘅生日🎉🎊🎂⋯⋯就㩒去open rice 睇吓天后区有乜好地方同另一半浪漫吓啦!😍😍咦,又俾我揾到间海景餐厅叫a la umai, 都唔识点读...😅😅但见气氛,环境及食评都唔错,经open rice 订位重有8折优惠!即刻唔执输,襟入去订位啦⋯⋯点知㩒唔到,好鬼失望!🙄🙄跟住打去a la umai 餐厅问个明白啦,原来每晚只得6位quota. 在失望之余,个经理就介绍话.....如果即时免费join member都可以获全单8折优惠!!!我听左之后紧系唔执输booked 番两位啦。当晚同女朋友途经楼下,非常隐蔽,门口窄窄,唔系好吸引,搭lift 上25 楼入到餐厅,先发觉眼前一亮,居高临下,对正会展,念吓睇烟花都唔错。坐低点左两位套餐,头盘每日唔同,今晚系日式饥煮饱鱼,餐汤各一,蟹肉龙虾汤及鲜𧐢汤,主菜龙虾伴黑鳕鱼及美国肉眼扒,卖相,味道生熟适中,另外叫左2set 生𧐢$118 三只,埋单全单8折,$1,000蚊有找,超值!!一定会介绍D Friend 黎试吓!👍🍾🥂