2018-04-28 1619 浏览
Weekend想揾个舒服既环境食好d !! 呢间餐厅喺石板街酒店入面, 甫踏入酒店已经好中意呢度英式既装修, lobby 放满丝花, 古典既家私, 好优雅~ 餐厅位于3楼,  门口位置系bar area~ 入内系餐厅, 仲有outdoor添 墙纸同梳化用同一个系列 , 类似古代清朝既画风加入西式既风格同埋色调 先饮杯relax 吓, 呢度既cocktail 好精致 , 选择困难既我又要ig 睇吓相先拣到~ 试左攞奖既 Signature🍸: Dewdrops of the Heart  : 有绿茶, 斑兰 仲有茉莉花香 🍹: Early Bird (杯脚仲有调酒师写既字条)  : 呢杯果香多d  Butter Chicken lollipop , 鸡腿炸得好香脆Mussels & blood pudding , 蓝青口外, 仲有英国既血肠(黑布丁) 仲点左beef rendang cannelloni , 系炸卷既做法入面包住水牛芝士,牛肉, 仲有咖哩酱点黎食, 好香浓Slow-cooked Lamb rack , 慢煮菜式一向系我既至爱 , 肉质会好幼嫩, 又保持到肉汁既鲜味最后系甜
Weekend想揾个舒服既环境食好d !!

餐厅位于3楼,  门口位置系bar area~
入内系餐厅, 仲有outdoor添

Dewdrops of the Heart

Early Bird

Butter Chicken lollipop

Mussels & blood pudding

最后系甜品 banoffee pie , 一睇个名就知有香蕉同埋拖肥啦~
banoffee pie
虽然好似好多cream , 但打得好滑加埋少少香蕉黎食又唔会觉得腻 , 仲有批底好香口~食完真系令人心甜

呢度食物气氛都好好~唔错吖
Dewdrops of the Heart