2024-06-14
📍Le Salon De The de Joel Robuchon 见到呢个红黑色🖤❤️ 就知系Rubuchon🤭一向都有质素嘅保证果然啲dinner都冇令人失望头盘先黎个清鸡姜汤 好有Fushion感 清清地作为前菜唔错又可以暖下胃ceasar salad 配上龙虾肉、鹌鹑蛋、脆烟肉同面包龙虾煎得好香,虾肉依然弹牙👍🏽经典鱼子酱配龙虾果冻同皇帝蟹蟹肉太有惊喜以为鱼子酱会偏咸,点知个调味系啱啱好,配埋底嘅龙虾啫喱同蟹肉,口感丰富味道好夹 love it 🫶🏽🫶🏽🫶🏽Main 拣左个black cod fish 同ribeyes 黑鳕鱼好好食!用咗少少面豉酱调味又唔会抢咗鱼嘅味道鱼肉嫩滑到不得了,最特别系个酱好浓大根味,整体成个𩠌嘅味道好匹配🥹Ribeyes 好软熟,我哋嗌medium Rare,要一赞真系比三成熟我地,唔多餐厅可以做到,仲要表面系煎到微焦👍🏽👍🏽其实食完已经好饱,不过心心念都系想食一口甜品收尾见到朱古力疏乎厘好特别就嗌咗嚟试好彩有嗌,简直系舌尖嘅享受,朱古力疏乎厘一入口就溶化朱古力味仲要好浓,热辣辣嘅疏乎厘配上冻冰冰嘅雪糕,冰火交融,雪糕可以中和疏乎厘嘅甜👍🏽👍🏽👍🏽不论
见到呢个红黑色🖤❤️ 就知系Rubuchon🤭
一向都有质素嘅保证
果然啲dinner都冇令人失望
经典鱼子酱配龙虾果冻同皇帝蟹蟹肉太有惊喜
黑鳕鱼好好食!用咗少少面豉酱调味又唔会抢咗鱼嘅味道
其实食完已经好饱,不过心心念都系想食一口甜品收尾
见到朱古力疏乎厘好特别就嗌咗嚟试
好彩有嗌,简直系舌尖嘅享受,朱古力疏乎厘一入口就溶化
不论系环境感觉食物质素服务都绝对冇得挑剔
Highly recommend 🙌🏽🙌🏽