今晚雖然係我生日係我自己揀餐廳(因為唔想老公煩😘)但去一個佢滿意嘅地方都好緊要結果比我想像中還要好首先環境係一流 😍😍很classic 很有氣派那種一坐下便是面對全海景老公話如果坐入面就唔抵啦嚟呢間餐廳係因為知道做緊信用卡優惠買一送一而我提出想改smoked salmon 做 Foie Gras(因為我唔食生嘢或類似生嘢)竟然唔雖要加錢就轉到👍🏻👍🏻一坐低除咗麵包(已經好好味😋😋)仲會送3 款餐前小食- 墨魚汁deep fried potatoes- 三文魚tartar- slow cook 魚子醬生蠔1)Foie Gras用麵士及清酒淹2 星期然後慢煮超滑!!提子係法國釀洒嘅提子🍇感覺好清食落有淡淡清酒味但又唔太重恰到好處👍🏻2)龍蝦湯🦞我懷疑佢係放左成隻龍蝦去煮架雖然湯好稀唔算creamy,但好濃郁!好重龍蝦鮮味但一d都唔咸亦唔會膩👍🏻仲有一隻微炸龍蝦㶰,超正3 帶子雲吞由於帶子半生,我想食全熟佢哋提議再煮過,唔係煎兩煎,係再煮,好有誠意!而煮咗既佢哋話會俾同事食皮薄又滑,包住帶子,好特別4)牛扒medium 牛扒係正路野,反而冇乜特別肉質好嫩,但因為冇醬汁好淡我都係一個醬汁怪🤦🏻

結果比我想像中還要好

首先環境係一流 😍😍
很classic 很有氣派那種
一坐下便是面對全海景

老公話如果坐入面就唔抵啦

嚟呢間餐廳係因為知道做緊信用卡優惠買一送一
竟然唔雖要加錢就轉到👍🏻👍🏻

一坐低除咗麵包(已經好好味😋😋)
仲會送3 款餐前小食

食落有淡淡清酒味但又唔太重
恰到好處👍🏻

2)龍蝦湯🦞
我懷疑佢係放左成隻龍蝦去煮架

仲有一隻微炸龍蝦㶰,超正

3 帶子雲吞
由於帶子半生,我想食全熟

皮薄又滑,包住帶子,好特別

4)牛扒medium
牛扒係正路野,反而冇乜特別
肉質好嫩,但因為冇醬汁好淡
我都係一個醬汁怪🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

5)cheese
佢哋好有hesrt咁講解三款芝士
但我連名都記唔到

成個presentation & 味道都好好
連side dishes 既提子杏脯麵包都係一流

6)甜品 Snicker & 附送嘅生日蛋糕🎂
snicker - 特別有層次,不過好甜
朱古力mousse cake - 好滑但好膩

整體:非常滿足及滿意 🥰🥰😋😋😋
老公值得飽到傻左

CP 值超超超高!!⭐️⭐️⭐️
服務一流,唔只係面果浸,係連態度及佢哋對每個dish 既講解都十分有耐心十分專業👍🏻👍🏻

老公都十分滿意,讚我叻叻

小記:佢話見到家燕媽媽好傷心💔,好彩我哋有一齊⋯⋯ 我都好感觸,幸好而家有佢同亞囡,感恩感恩 ❤️❤️❤️
2019-12-08
庆祝纪念