2019-11-26
今日同朋友去开中环行街,行到累个时就想坐低,休息一下先再行,咁我地就决定去饮下酒,食d小食,倾下计先,最后选择左苏豪卑利街既The Roundhouse Taproom我系俾餐厅环境吸引去的,墙身贴满不同特色logo贴纸,墙顶柱放满不同种类酒瓶,虽然未到圣诞节,但已经有圣诞树,圣诞装饰,入到里面感觉气氛好好,而且环境舒服,唔会太压抑我地点左2款唔同产地手工啤shikkoku black lager $82,系黎自日本的,系一款黑啤酒,味道顺滑,清凉,比较温和cereusly ipa $88,系黎自香港的,外观系茶色,味道有一阵花香,带小许甜度,但就不会感觉甜腻,比较容易入口主菜点左combo a$250烤牛腩-用左烤的关系,味道香口,而且牛腩充满肉汁,牛肉味好浓,有嚼口烤鸡-鸡肉非常嫩滑,表皮烤得香脆芝士通粉-有浓浓芝士香,还可以做到拉丝,食落有层次感
我地点左2款唔同产地手工啤
主菜点左combo a$250
烤鸡-鸡肉非常嫩滑,表皮烤得香脆
芝士通粉-有浓浓芝士香,还可以做到拉丝,食落有层次感