2024-03-28
餐厅:A.T.A.S地点:铜锣湾边宁顿街菜式:星加坡菜餐牌:平日午市有午餐,主食8选1,包热咖啡、茶、或汽水。可以加钱要小食,价钱$88,价钱唔贵。入口系地下,要行楼梯上一楼。入面装修非常光猛,以绿色同白色为主,好新净简洁,感觉舒服。肉骨茶肉骨茶原来系原盅上,入面有两条猪骨,两旧猪肉同三件白萝卜。个汤胡椒味适中,好饮,唔会太辣,都唔会油腻。配大大碗白饭,仲有两大段香脆油条。沙爹米粉 加$10沙爹米粉大大碟,用特色靓碟上,幼身白色米粉伴有超爽口虾仁两只,爽脆鱿鱼多件,少量肉片,仲有通菜同吸汁豆卜,材料丰富。加上大量沙爹酱同花生碎,个酱好惹味,仲有好多粒粒黄豆粒,配滑溜米粉好正!呢个主菜好食。啰喏 加$38啰喏系油条,豆卜,青苹果,梨,菠萝粒,加上特色酱汁同花生碎加白芝麻粒,味道甜甜地,口感夹集香脆同爽脆,好有特色。咖梛吐司 加$38咖梛吐司一客有两片面包,分成四件入口size,系脆口朱古力味toast包住丰富牛油同咖梛酱,甜丝丝,好味道。斑斓薏米水 $28斑斓薏米水色水呈浅绿色,叫左少甜,味道刚好,下底好多薏米,加添咬口。玫瑰青柠水 $28玫瑰青柠水色水就呈红色,入面有青柠,叫左少甜,味
地点:铜锣湾边宁顿街
菜式:星加坡菜
餐牌:平日午市有午餐,主食8选1,包热咖啡、茶、或汽水。可以加钱要小食,价钱$88,价钱唔贵。 入口系地下,要行楼梯上一楼。入面装修非常光猛,以绿色同白色为主,好新净简洁,感觉舒服。
肉骨茶
沙爹米粉大大碟,用特色靓碟上,幼身白色米粉伴有超爽口虾仁两只,爽脆鱿鱼多件,少量肉片,仲有通菜同吸汁豆卜,材料丰富。加上大量沙爹酱同花生碎,个酱好惹味,仲有好多粒粒黄豆粒,配滑溜米粉好正!呢个主菜好食。 啰喏 加$38
咖梛吐司一客有两片面包,分成四件入口size,系脆口朱古力味toast包住丰富牛油同咖梛酱,甜丝丝,好味道。 斑斓薏米水 $28
玫瑰青柠水色水就呈红色,入面有青柠,叫左少甜,味道都够甜,甜中带青柠香。
今餐既菜式平时少食,都系几特别既一餐。