2024-01-17
由结论讲起,和牛质素极高,服务又好,性价比高,作为生日饭或者重要聚会一啲都唔失礼,食完已经即刻介绍俾朋友,放入私心宴客餐厅list😆门口有少少难揾,喺个巷仔位都转入去。为咗避免同人迫,特登拣咗早少少嘅时段,餐厅嘅座位坐得好舒服,而且侍应好有礼貌,招呼周到叫咗一个二人前套餐,$898入边已经包左A5和牛、野菜盘、日本兰王、赞岐乌冬同埋雪糕🤤落单冇几耐,侍应就摆低今日嘅主角,鹿儿岛A5和牛,仲有埋出世纸真系不得了。净系见到上面粉红色嘅雪花,就已经非常期待,食指大动😚再来就系野菜盛合,经典寿喜烧配搭,京葱豆腐冬菇油扬等等,期待值MAX!! 🤤当我哋仲谂紧咩叫棉花糖寿喜烧,棉花糖就出现了。原来棉花糖系用作酱汁嘅糖分,当酱汁淋落去嘅时候棉花糖就会融入寿喜烧将入边。职员非常贴心,喺酱汁烧热紧嘅时候,会叫我哋搞散兰王鸡蛋,用嚟点牛。另外烧牛肉嘅时候,仲会问我哋要生定熟啲,配合返唔同口味嘅客人👍初初拣咗要生啲,为左试到和牛既油香。果然不负众望,入口即溶,油香完美充满成个口。感谢大自然养育牛妈妈,感谢牛妈妈生咗牛仔,呢一刻成为我身体嘅一部份,幸福嘅感觉就系咁🙇🏻♀️最后都试咗熟啲嘅和牛,柔润嘅感觉少啲,
最后都试咗熟啲嘅和牛,柔润嘅感觉少啲,但牛肉嘅香味会更加浓郁,口感会札实啲,我觉得两种食法各有各精彩之处😆
食完牛,就到野菜盛合既部分,因为牛既肉汁已经融入左寿喜烧酱汁底,煮出嚟嘅椰菜,每一啖都充满寿喜烧汁嘅香味,而且蔬菜都好新鲜,同样系食到停唔到口
点埋但有牛肉汁嘅兰王蛋汁,好味到一滴都唔舍得浪费🥰
最后送上云呢拿雪糕,画上完美嘅句号💕
如果嫌唔够饱,仲可以叫串烧,不过我哋两个女仔,二人前嘅寿喜烧完全足够
埋单加埋两杯嘢饮每人五百几,呢个价位有呢个食物质素,真系超值,一食完已经即刻介绍俾朋友👍
呢排个市唔好,希望佢长做长有,等我继续有得食🫶