2013-09-25
今晚受邀请到 Adrenaline 墨西哥之夜入倒黎 Adrenaline 感觉好 Modern, 似系一间高级o既酒吧同我以往对马场o既感觉好唔同, 依度真系好 Relax..只要o系o甘好o既环境, 舒服地同朋友欣赏赛马, 很不错呢 ^^马季期间, 每个星期三都有唔同主题o既 Happy Wednesday's 活动作为第一击, 今晚 Adrenaline 举办o既系 ~ 墨西哥主题自助晚餐放 Buffet o既地方都以红色为主调, 不知是否配合墨西哥火辣o既 Feel 呢.....说真食物选择不多, 只有 10 多款吧, 而且食物 Re-fill 有点慢我第一次出去时, 都有很多空盘, 依 d 相系我行左几次先影倒先见倒o既系放汤o既柜台, 有我最爱的杂菜汤饮左一啖, 一阵强烈的辣味一涌而上, 都几辣架汤后面就系原只香草烧鸡, 是有专人即场切的肉质很滑有惊喜, 只是不太入味吧, 味道有点淡芝士蝴蝶粉, 酱汁好浓挂晒上去 d 粉倒食落有少少辣, 系我钟意o既味道 ^^杂菜墨西哥式卷饼, 初初以为只系包住 d 菜原来里面有好多饭, 食左一件好饱.....泠盘的芝士生蚝系比较有特色o既
同我以往对马场o既感觉好唔同, 依度真系好 Relax..
先见倒o既系放汤o既柜台, 有我最爱的杂菜汤
饮左一啖, 一阵强烈的辣味一涌而上, 都几辣架
汤后面就系原只香草烧鸡, 是有专人即场切的
肉质很滑有惊喜, 只是不太入味吧, 味道有点淡
芝士蝴蝶粉, 酱汁好浓挂晒上去 d 粉倒
食落有少少辣, 系我钟意o既味道 ^^
杂菜墨西哥式卷饼, 初初以为只系包住 d 菜
原来里面有好多饭, 食左一件好饱.....
泠盘的芝士生蚝系比较有特色o既食物
类似 cream cheese o既物体包住 d 蚝粒, 无咩腥味, 味道不错呀
甜品方面 - 不是太出色, 偏甜o既口味我不喜欢
吃了 creme burlee, 但底下的 sauce 太甜了
反而菠萝超多汁, 酸酸甜甜好好味
其实大部份人入黎, 都唔系为左食野, 是 Focus 在娱乐居多......
Buffet 包一杯野饮, 看一个完整赛事都要几个钟
肯定不够啦, 我见好多人都会再自费再买野饮
食完野就周围行下, 其实都几多野玩架, 仲有赛马游戏玩 Tim
Adrenaline 场内有最新的创新科技设施 ibu, 系用触控桌面萤幕操作o既
其实除左可以投注之外, 仲有齐骑师, 练马师和赛事资讯
简简单单望晒所有资料, 唔使成日望住本书, 都几方便
如果唔识, 在场仲有好多工作人员教你用, 完全无问题
而且仲有 Live Band , 仲有画帅帮顾客画漫画 Tim
画帅叔叔真系好好笑, 令到我地成班女仔好开心 ^^