2020-11-13
知道荔枝角Aeon新开左一间泰菜。去买野餐材料顺便食埋个晚饭😀佢个格局比我嘅感觉有啲似以前aeon 3楼角落开既越南菜。个间都好食架,但执咗lu😅有晚市1人至4人餐。最后都系散叫😏冬阴功汤细: 入面有菇同虾。果味好creamy 即系都几多椰奶。一啲都唔辣,仲有阵甜味。啲虾都有4、5只,但就6得耐左,有啲老。唔系想像正宗既冬阴功汤。唔难饮。虾酱通菜鲜鱿: 唔够咸,都系有阵甜味。鱿鱼有浸雪味。都系果句唔难食。青咖喱鸡配薄饼:青咖喱唔辣,都系好creamy, 椰奶未重。如果啲茄子用番泰国茄子就好啲。啲鸡算滑。薄饼烤得够脆!但相比我喺泰国旅游时,学煮嘅味道差好远。都系果句唔正宗嘅青咖喱。仲系𠮶句唔难食。炭烧牛仔骨:好香,肥瘦适中!几好食,但有啲咸。点𠮶个汁仲喊,应该系落咗太多鱼露。走时店员介绍呢个鱼,叫我地下次食。
有晚市1人至4人餐。最后都系散叫😏
走时店员介绍呢个鱼,叫我地下次食。