2012-01-18 171 浏览
与家人庆生. 本想订soho 的fat angelos, 点知已经倒闭了虽然家住九龙, 不过见识过尖沙咀店非假日都满座既情况,我情愿多付10几蚊过港岛食一行6人,一早订左台, 被安排系餐厅最角落的卡位. 自成一个宁静既角落.另一个我选择CWB 呢间既原因系佢地有HAPPY HOUR DEAL岩哂我呢D酒鬼 SALAD 材料是大路的生菜,蕃茄,olive 和洋葱. 淋上了大量黑醋汁DRESSING 略为酸左少少. 除非我好饿,否则都吾会掂佢 BREAD BASKET有3款面包. 面包条又香又脆,外表金黄,幼身而卜卜脆 .另一款类似pizza 的香草包亦是我心水之一.虽然不是新鲜烘焙, 但其突出的香草味加上松软又富面粉香的面包,令人欲罢不能沾上olive oil + vinegar, 简单美味的食法不过于此 buffalo wings一碟有7-8只. 鸡翼不算细只, 但味道偏咸. 伴以类似sour cream 的sauce, 可以减轻其咸度.不过我suggest 大家都系1只起2只止,如果吾系对个肾都几大负担忌廉三文鱼阔面三文鱼比较少, 但面的份量颇多. sauce 够creamy, 同朋
SALAD
BREAD BASKET
有3款面包.
面包条又香又脆,外表金黄,幼身而卜卜脆 .
buffalo wings
忌廉三文鱼阔面
三文鱼比较少, 但面的份量颇多. sauce 够creamy, 同朋友share 食会无咁滞同'流'.
pasley 同d cheese 令个pasta 既层次多左. 厨师亦加入了蕃茄粒, 微酸亦中和了 忌廉汁的饱滞感
酱烧猪肋骨.
说真的,来过fat angelos 多次,还真是第一次点肉类.
点知.....都系吾好随便作出新尝试
ribs 烧得过熟,令肉质过份老. 食落好'鞋'口. 完全不合格的一个main dish.

而且bbq sauce 完全盖过了肉的鲜味

另外还点了meat pizza, 但忘记拍照. 本著无图无真相的精神, 我亦不便多评
饮品: happy hour deal for 啤酒系大约25% off. wine 则是buy1 get1 free.
我地total 叫左4支stella 同3 round house red (total 6杯)

不过明显不够人手,店方应多加留意
2011-12-10
庆祝纪念