2022-08-08
《After You Dessert Cafe- 铜锣湾》上次经过铜锣湾唔洗排队就食到招牌既咸蛋黄蜜糖吐司,今次星期六谂住再单拖一个人试埋上次好想食既芒果糯米饭刨冰啦,可能星期六既关系,今次要排大约5张枱😅略略记得排左20分钟左右就有得入座,例牌Order 完就坐低等食啦,今次我仲叫埋杯泰式奶茶试下手势😋💁🏻♀️泰式奶茶 $45奶茶感觉上唔太抵饮,$45但系好多都系冰,而且冰融得快,搞到杯茶好淡,同埋餐厅本身有提供免费冰茶俾大家试饮,感觉上就唔洗特登再叫野饮啦,而且唔太特别,下次可以悭番🤔💁🏻♀️芒果糯米饭刨冰 $148热辣辣食刨冰真系一流😋佢个芒果味刨冰唔系药水味既,系有淡淡既芒果香,顶顶既应该系椰浆,好浓郁好重椰子味,好食😎不过一定再夹埋D冰一齐食,因为食食下会滞的,而个刨冰入面真无有糯米饭嫁wo😳一咸一甜既感觉好搞笑,同埋未试过咁样食芒果糯米饭,所以都几特别,你可以选择淋埋芒果汁/Extra椰浆上个饭度,咁样食到中间都唔会无晒味同埋淡左😌我当日系无食Lunch 就走去食冰的,食到最尾其实都饱饱地,因为佢个糯米饭都唔少,同埋感觉好似饮左杯巨大杯既芒果沙冰咁,如果当甜品食既话建议两个
💁🏻♀️泰式奶茶 $45
💁🏻♀️芒果糯米饭刨冰 $148
😳一咸一甜既感觉好搞笑,同埋未试过咁样食芒果糯米饭,所以都几特别,你可以选择淋埋芒果汁/Extra椰浆上个饭度,咁样食到中间都唔会无晒味同埋淡左😌我当日系无食Lunch 就走去食冰的,食到最尾其实都饱饱地,因为佢个糯米饭都唔少,同埋感觉好似饮左杯巨大杯既芒果沙冰咁,如果当甜品食既话建议两个人Share 比较好😂如果下次再黎的话,我会试埋个泰茶刨冰🍧再唔系睇下可唔可以揾埋朋友一齐黎试多几样野先得