2017-04-28 314 浏览
同朋友揾地方叹个咖啡食个甜品,经过呢间舖头, 下昼三点半居然坐满八成多座位! 心谂应该系正嘢啦!餐牌系好多选择,样样都想食,又嚟选择困难症最后畀个餐牌呢两张相吸引左!巴黎waffle两种味道既配搭!双饼(原味 waffle +另一只似乎系淡淡的朱古力味)、双球(云呢拿雪糕+朱古力雪糕)、双莓(草莓+蓝莓),双酱(蜜糖+朱古力)! waffle 比我平时食开既薄少少, 都仍然可以做到内软外脆, 唔错! 至于啲雪糕呀、生果忌廉呀、酱呀、 自己钟意点配搭就点配搭啦!芒果、开心果拿破仑拿破仑饼一向都系我喜爱嘅甜品之一!custer 酱加薄脆酥皮饼, 一口又甜又软又脆! 好味得黎又唔会甜到漏。呢个饼仲加咗芒果同开心果碎,有微微嘅芒果酸味同nuts嘅香味!甜品就梗系要配咖啡啦! 唔想各样野夹埋太甜嘅,我朋友叫咗个house coffee, 奶系座暖咗先上枱, 好专业咖啡味亦都好香浓。我为左个拉花所以就叫咗个 latte, 除咗个样靓,味道都好唔错餐厅多客人都系有原因嘅!今次因为已经食咗午餐先黎,所以冇试呢度嘅主食。睇见隔离枱嘅食物都唔错,我谂我下次可以嚟试下午餐

餐牌系好多选择,样样都想食,又嚟选择困难症

最后畀个餐牌呢两张相吸引左!

巴黎waffle

巴黎窝夫

芒果、开心果拿破仑

芒果开心果拿破仑饼

咖啡味亦都好香浓。
我为左个拉花
所以就叫咗个 latte, 除咗个样靓,味道都好唔错

house coffee

latte

餐厅多客人都系有原因嘅!

2017-04-28
下午茶