2020-06-23
1955 浏览
𠮶日四位去咗挑战the tiffany blue box cafe,我选择咗入Tiffany 饰品店再行楼梯上去到Cafe。如果选择商场上去,系可以有扶手电梯嘅!咁我哋四个女仔呢,就叫左两人tea set、龙虾意粉、the blue box cake以及鸡尾酒statement blue。其实两人分T set, 我哋四个最后系食唔晒嘅。所以如果去食佢个afternoon tea set,两个人食一份比较好,唔系食到最后会唔系好想食。𠮶日我哋四个系三个有食早餐,其中一个咩都冇食就嚟, 最后我哋Tset 同蛋糕都食唔晒。蛋糕食左四分一,再包走!个tea set个人觉得不过不失,我水准合格多少少🤏。反而佢呢个the blue box cake好有惊喜。首先,佢影相超靓超梦幻。你睇佢好似个礼物盒咁,会以为佢个面系好睇唔好食嘅糖霜皮。点知佢个面唔系糖霜嚟㗎!佢系慕丝蛋糕,食落去有啲甜,但佢个蛋糕几有层次。食到焦糖味、芝麻、花生酱同朱古力味。我上网睇应该系杏仁朱古力, 但劲似花生酱。入面有少少海棉蛋糕,口感好滑但有少少野咬。如果去朝圣我觉得反而个蛋糕比T set更值得一试。另外鸡尾酒我哋叫咗sta
个tea set个人觉得不过不失,我水准合格多少少🤏。
另外鸡尾酒我哋叫咗statememt blue,佢嚟到系一个好靓嘅棉花糖,有杯白色酒俾你倒落去。佢会变咗蓝色。有得食又有得玩,影相同拍片都好值得。最令人惊喜系佢个味都几好饮,不过都几甜㗎。
另外冇影到,仲叫咗个龙虾意粉都好好食。呢度啲嘢食系比想像中好食好多!