2023-11-09 1990 浏览
Airside最抢眼嘅其中一间餐厅,一定 airside cafe莫属,呢到嘅环境好自然令你想起K11嘅一间意大利餐厅,开扬无比嘅环境,其感觉就如尖沙咀同中环Fine dining餐厅一样。听过几个街坊话几好食,于是就去左约几个朋友食下,前菜主菜一人拣一个,咁样先至食多啲真啲。四款前菜都系好精彩,完全意想不到,个惊喜都算几大。浅渍带子加上了柚子后,鲜甜美味无比,好得人钟意,应该无人不喜欢。鱿鱼加上了青柠汁同Pugua, Seaweed, Plum等配菜,绝对系一个称职的前菜,清新自然,好适合夏天食。和牛他他,以日式方法去做,有劲浓烈嘅面豉味,配上Flax Seed Cracker去送个他他,味道几好。布拉塔芝士个配上红菜头,劲吸引,爱芝士个个差唔多全碟食哂。四个人又系选左四款主食,一定要选嘅系Beef Cheek 汁烩牛面颊肉,用上黑啤做调味,煮得好淋,唔驶点咬都溶化了。千岁猪嘅味道又系唔算肥同油份高,猪味道都几浓。三黄鸡系我听讲好好食嘅主菜,鸡肉虽不是劲嫩的感觉,但加上配菜,更加好食。Lump Crab Strozzapretti呢个蟹肉手卷义面质感好特别,Al dente系理所当然

四款前菜都系好精彩,完全意想不到,个惊喜都算几大。

布拉塔芝士个配上红菜头,劲吸引,爱芝士个个差唔多全碟食哂。

千岁猪嘅味道又系唔算肥同油份高,猪味道都几浓。

Lump Crab Strozzapretti呢个蟹肉手卷义面质感好特别,Al dente系理所当然,不过真系少见呢个意粉,未必人人喜欢。

side有薯条同迷你罗马生菜,薯条系必点之作,加上那个偏甜的酱汁,劲好食。

最后甜品同cocktail mocktail都要赞,好少女心,南瓜雪糕、柑橘酸忌廉、士多啤梨乳酪雪糕、香蕉冻慕斯,几个都系味道一流又好打卡,几个女士食就一流。

如果想好好坐下食下西餐,呢间绝对系一个好选择,至少,唔会令你失望,特别前菜四个都有超水准表现。