2022-10-12
🤓嚟到科学园谂住睇吓有咩好食,见到好多人睇啲推介呢间餐厅,于是就入去试吓啦。佢喺科学园19W标定嘅2楼,要搭lift上去,一上到去就见到系有室外同埋室内嘅环境,整体感觉好Chill。🤓1️⃣早餐Asparagus & Parma Egg Benedict1️⃣💰$128💬一开始见到已经觉得佢嘅摆盘好有诚意,除咗两个Egg Benedict,仲有好多沙律菜,而且佢嘅沙律菜都有加咗橄榄油。𠮶个蛋煮得非常之恰到好处,会有流心,加埋煎到好香嘅芦笋,同埋菠菜,每一啖都觉得好夹好好食,系非常之推荐去试吓的。💬2️⃣Iced Baileys Chocolate2️⃣💰$52💬表面有一层cream,而且系好香浓嘅朱古力味,加上有少少Baileys嘅酒香,如果好钟意饮朱古力,就会觉得呢一杯系一杯好有心思嘅朱古力。💬3️⃣炸鱿鱼圈3️⃣💰$78💬好惊喜系佢系用生油炸嘅,而且佢配嘅他他酱洋葱味好重,好balance,唔会太甜,配住鱿鱼圈咁食好夹。不过今次呢一批鱿鱼好似有啲太幼,𠮶粉有少少厚,但系整体嚟讲都好香口好惹味。💬💬呢间餐厅环境好舒服,服务都好好,侍应会特别为你换新碟,所以唔使惊啲蛋汁,或者其他食物会痴喺个碟度,而影响其他食
💰$128
2️⃣Iced Baileys Chocolate2️⃣
💰$52
3️⃣炸鱿鱼圈3️⃣
💰$78
💬呢间餐厅环境好舒服,服务都好好,侍应会特别为你换新碟,所以唔使惊啲蛋汁,或者其他食物会痴喺个碟度,而影响其他食物嘅味道。如果嚟开科学园,想揾好嘢食或者一个好嘅地方坐下,推荐嚟呢一间餐厅。💬