2009-04-20
一朝早去到中环,小公主突然话好想食All Day Breakfast,仲要去试我之前去过𠮶间位于Soho区伊利近街嘅English Pub - McSorley's Ale House。入到去叫了一杯Orange Juice,好普通,因为唔为鲜榨橙汁。我叫咗个Egg Benedict比小公主试,佢就叫咗一心想食嘅American Breakfast。1. Egg Benedict - 仍然系咁好味,一层层,依次序系sauce,水煮蛋,菠菜,烟三文鱼,面包,不过今次啲hollandaise汁少啲,上次系有hash brown,但系今次转咗蕃茄,莫非因为正值炎夏?? 不过件蕃茄真系烧得唔错,只系轻轻烧㶶少少。不过水准仍然比其他地方好好多,睇得出个厨系好有心机煮。2. American Breakfast - 丰富啰,有两块toast,即叫即整,新鲜,仲热嘅,不过不失 ; 炒蛋就真系难得,得到小公主嘅赞美,好软好滑 ; bacon嘅肥肉分怖亦平均 ; hash brown系脆脆的,蕃茄烧得好,仲有埋baked beans,不过只有我独享,因为小公主唔喜欢佢嘅口感,不过sausage唔系用En
2. American Breakfast - 丰富啰,有两块toast,即叫即整,新鲜,仲热嘅,不过不失 ; 炒蛋就真系难得,得到小公主嘅赞美,好软好滑 ; bacon嘅肥肉分怖亦平均 ; hash brown系脆脆的,蕃茄烧得好,仲有埋baked beans,不过只有我独享,因为小公主唔喜欢佢嘅口感,不过sausage唔系用English breakfast sausage,好似太干太瘦,唔好味,唔香 ; 磨菇亦太爽,兼冇咩味。
Comment : 环境舒服,有机会一定要去睇番次波,daytime嘅嘢都咁好食,夜晚嘅一定都唔差。