2018-03-27
是日约左朋友一齐饮茶(其实好少可😂),早前有介绍圃公馆有任食点心就一于黎试试😋原来餐厅位于酒店一楼!!!任食嘅menu其实得一版嘅点心可以拣,虽然同a la carte menu比较少左啲但都有齐蒸、炸、煎嘅点心&炒粉面饭。我地一共5个人,book左1点钟,但1:15先可以入座因为前一枱未埋单,要执枱。我地被安排坐近窗边,餐厅环境几舒悉阔落又够静,好适合一班朋友食饭倾计。因为点心系即叫即做,所以制作需时,我地总共叫左两轮。肚饿嘅朋友要有心理准备😂总括黎讲点心味道都OK,麻辣烧卖几特别,钟意食辣嘅朋友可以一试。甜品叫左其中两款:杨枝金露&是日甜品(腐竹糖水)。价钱方面有加一服务费,以湾仔餐厅同埋任食黎讲都算OK。我地一边食点心时见到隔离枱有啲好有特色嘅点心,相信系任食点心外的,下次会想试试!😋